Geen vakantietijd, maar crisistijd

De maand april is standaard in Zeeland de start van het toeristisch seizoen. Dit jaar is dit echter heel anders, het is namelijk geen vakantietijd maar crisistijd! De toename van een groot aantal toeristen, bezoekers van onze provincie in combinatie met de druk op de zorg baart de Veiligsheidsregio Zeeland zorgen.

Zorgen over de zorg

Op dit moment staat de hele zorgketen onder grote druk door het coronavirus. Zo ook in Zeeland. Dit betreft niet alleen de ziekenhuizen en de intensive-care-afdelingen, maar zeker ook de huisartsen en het ambulancevervoer. Een toestroom van een groot aantal bezoekers betekent dat deze druk onverantwoord groot wordt. Het risico op een tekort aan deze zorgcapaciteit is niet acceptabel en zou ook een risico vormen voor die bezoekers.
De Veiligheidsregio Zeeland heeft voor iedereen in Zeeland een verantwoordelijkheid, óók voor de toeristen die erheen komen. Om die reden heeft die Veiligheidsregio Zeeland vandaag in het afgelopen weekend extra maatregelen genomen. De maatregelen zijn een aanvulling op de bestaande maatregelen en richten zich op het toerisme.

Nieuwe maatregelen vanwege corona

De Veiligheidsregio Zeeland heeft besloten dat vanaf 30 maart toeristisch nachtelijk verblijf in de provincie Zeeland niet meer toegestaan is.
Dat komt erop neer dat alle hotels, campings, vakantieparken, logiesverstrekkers, B&B’s, jachthaven en slaapstrandhuisjes gesloten moeten worden.
Ook worden alle sanitaire voorzieningen als openbare toiletten, sanitair-units etc…. afgesloten. Daarmee wordt Zeeland ook even onaantrekkelijk voor de dagtoerist.

Minicamping De Visser geeft uiteraard gehoor aan deze oproep en haalt de vlaggen naar beneden.
Het is niet anders. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, wat een kant op vaart die we niet willen.
Als we dan allemaal meehelpen om een beetje bij te sturen, hopen we maar dat het schuitje snel van koers wisselt !!

Vakantie als cadeau

Vakantie is een moment om naar uit te kijken. Soms een jaar lang.
Op dit moment zijn er heel veel mensen die hun vakantie in het water zien vallen. De ene kan niet gaan omdat het vakantie-adres niet geopend is. De volgende wil liever niet weg in deze vervelende periode. Zorgmedewerkers kunnen op dit moment niet gemist worden op het werk. En de mensen in de vitale beroepen doen hun best om ons allemaal zo normaal mogelijk te kunnen laten leiden.

Ken jij iemand die na deze moeilijke periode iets extra’s verdient, verras hem of haar dan alvast met een leuk vooruitzicht.
Met een De Visser Vakantiecheque tover je een lichtpuntje in donkere dagen en heeft iemand ineens weer een stipje op de horizon om naar toe te kunnen leven.
U koopt een De Visser Vakantiecheque voor elk gewenst bedrag. Laat ons weten wie u wilt verrassen en we sturen u een Vakantiecheque toe.

Hoe leuk is het om in deze moeilijke drukke periode uit te kunnen kijken naar een zorgeloze vakantie!

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *