In 2011 bestaat Minicamping De Visser 35 jaar. Om die reden staat het seizoen bol van activiteiten. Regelmatig neemt de kampeerboerin haar kleine gasten op sleeptouw voor een educatieve activiteit. Dit keer is er voor de kinderen een FRIETFEEST georganiseerd.

Er is al meer geschreven over de frietfeesten op minicamping De Visser. Maar elke keer gebeuren er andere, onvoorziene dingen.

Om 10.00 uur zijn de kinderen er klaar voor. Sommigen weten al een beetje wat er gaat komen, de voorgaande berichten hebben hun al geïnformeerd (leuk, een weblog werkt..). Anderen laten zich volledig verrassen.

Standaard begint het verhaal met een korte uitleg over het programma en de vraag “Wie eet er wel eens frietjes?”. Uiteraard de man van de Blauwe Winkelgaan alle vingertjes dan de lucht in. Het aantal vingers wordt iets minder als ik op zoek ben naar het antwoord op de vraag “Waar komen die frietjes dan vandaan?”. Altijd is er wel iemand die de frietjes bij de plaatselijke snackbar haalt en er komen ook veel frietjes uit de winkel. Deze keer bakte volgens een van de kinderen de mama altijd zelf de frietjes. Na een beetje verder vragen bleken deze zelfgebakken frietjes toch ook in een winkel te zijn gekocht. En wel in “De Blauwe Winkel”. In Zeeland kennen we De Blauwe Winkel als een kledingzaak in Middelburg, dat kon hij toch niet bedoelen. Voorbeelden van biologische verkooppunten of boerderijschuren met grote blauwe mennen waar aardappelen worden verkocht flitste door mijn hoofd. Maar nee, ik zoek het helemaal verkeerd. De mama van Sem ziet waarschijnlijk dat ik zijn antwoord niet begrijp en licht toe: ” “De Blauwe Winkel” ofwel Albert Heijn”. Fantastisch, die woordspelingen van de kinderen.

De uitleg word vervolgd en na het kleine stukje “theorie” gaat het feest pas echt beginnen. De taxi word gebeld en de kinderen worden naar de akker gereden waar de zoektocht naar aardappelen zal beginnen.

op de taxi naar de akker

frietfeest minicamping De Visser

met de taxi naar de akkerop de taxi naar de akker

De regelmatige lezer van deze weblog weet wat er verder nog gebeurt op een De Visser Frietfeest. Weet u het niet? Spit de website Post van het Platteland eens door of sluit gerust een keer aan als er weer een frietfeest word georganiseerd . Onze kalender geeft aan wanneer dat het geval zal zijn.Smullen van zelfgemaakte friet

Meer foto’s op Kiekjes van de Kampeerboerin

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *