Frietjes van AH

Op onze camping richt ik me in de vakantieperiodes op gezinnen met jonge kinderen (0-10 jaar). De ouders kiezen voor een kleine camping vanwege het overzicht. Ze kunnen vanuit hun luie stoel voor de tent de kroost in de gaten houden. En de kroost….. dat zoekt elkaar wel op. Zodra de tent open geritst wordt, vinden ze elkaar en spelen de hele dag.

Geen recreatie-programma, geen disco, geen gestapelde kratten bier..  gewoon de rust en gemoedelijkheid van het platteland. Heerlijk! Toch kan ik het niet laten om af en toe de kindertjes op te trommelen voor een “leermoment”. Een activiteit in het teken van de boerderij of natuur. Iets anders dan knutselen en kleuren. Ervaren en beleven staat centraal.

In voorbereiding op een “frietfeest”, waarbij de kinderen zelf op zoek gaan naar de grootste aardappels en er frietjes van maken, is een van de eerste vragen of ze thuis ook wel frietjes eten en waar die dan vandaan komen. Het gros komt uit de snackbar, soms worden ze zelf gebakken door oma, maar het mooiste antwoord tot nu toe is: “uit de zak van Albert Hein”.

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *