Op een bewolkte ochtend verzamelen zich 28 ouders en kinderen om de strijden om de eer van het eerste De Visser Ouder-en-Kind-Toernooi.

Een heus voetbalveldje ligt er al. Opvallend veel jongens deze week, vullen het veld regelmatig. Reden voor zoon Chiel om een voetbaltoernooi op touw te zetten.

Na een officiele aankondiging met een oproep aan ALLE gasten, melden 28 ouders en kinderen zich aan voor deelname aan het eerste De Visser Voetbaltoernooi.

De teams worden ingedeeld en de regels bekend gemaakt. Voorafgaand aan het toernooi volgt een echte gezamenlijke warming-up door de organisator. In wedstrijdjes van 8 minuten strijden Feyenoord, Ajax, PSV en FC Twente tegen elkaar op het heilige gras van minicamping De Visser te Zoutelande. Leeftijden varieren van 4 tot 44 jaar, zowel jongens als meiden en mama’s als papa’s.

Voor het publiek is een tribune ingericht met koffie en thee, maar ook voor de spelers is er een versnapering. Elk team heeft zijn ‘eigen’ fles met naam. Een heerlijke spek in de rust en ze kunnen er weer tegenaan. En dat alles onder het toeziend oog van een ‘echte’ scheidsrechter.

Verschillende leeftijden maken het spel niet gemakkelijker en de een kan daar beter mee omgaan als de ander. Maar ook dat hoort bij de sport.  Op vakantie-niveau loopt er plotseling een speler te veel in het veld, die gewoon zin had ook mee te doen of mist er een speler, omdat hij even moe is en op de tribune is gaan zitten. Maar er is wel gedacht aan het blessureleed; er staat een emmer met spons klaar voor de koelingsmomenten, die het veld op gedragen kan worden in geval van nood. Op vakantie is de leuke ochtend veel belangrijker dan winnen!

Na enkele wedstrijden en een spannende finale is PSV de winnaar van de eerste De Visser Voetbalwedstrijd en verdient een schaal muffins-a-la-kampeerboerin, zoals de andere teams ook in ontvangst nemen.

We kijken terug op een zeer zinvol besteedde bewolkte vakantie-ochtend met vreselijk veel voetbalplezier.

Met dank aan alle spelers, de scheidsrechter, het publiek en  de organisatie:

Winnaar PSV:

Gijs, Jaap, Jelle, Jesse, Marlon, Twan en Wouter

Goede 2e Feyenoord:

Adrie, Claudia, Janne, Lars, Stijn, Thijn, Valentijn

Dappere 3e Ajax:

Hans, Jarno, Julian, Marcel, Mees, Niels, Stijn

Voortreffelijke 4e FC Twente

FC Twente - VisservoetbalBenjamin, Chiel, Karla, Koen, Sjors, Stefan, Wout

4 Reacties

 • thijn schouten Geplaatst 30 juli 2011 17:31

  ik vind het leuk dat ik op internet sta.
  ik vond hetvoetbal heel leuk.
  de tegenstanders waren te sterk in de finale.
  tweede is ook goed.
  de prijs was lekker.
  ik ga goed oefenen zodat ik volgend jaar misschien win.

  groeten van Thijn

  • Kampeerboerin Geplaatst 30 juli 2011 20:14

   Hoi Thijn
   Ik vind het heel stoer dat je meegedaan hebt. Je hebt als judoka beregoed gevoetbald. Extra oefenen is in jouw geval helemaal niet nodig.
   Tot volgende jaar!!

 • familie Deijkers Geplaatst 8 augustus 2011 09:38

  het voetballen was zeker leuk, wat zijn ze fanatiek he die jongens en Janne natuurlijk!compliment voor Giel, de jongens vonden het super!!

 • Trackback: De Visser Voetbaltoernooi – 2e editie | Post van het Platteland

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *