……..ze sleept haar wol en breinaalden mee.

Na een zomer van breisessies voor de Goedgemutste Breicampagne is de laatste editie inmiddels aangebroken. Elke donderdag breiden gasten van minicamping De Visser en omwonenden kleine mutsjes. De mutsjes brengen per stuk 20 cent op voor het Nationaal Ouderenfonds. De laatste sessie was gepland op donderdag 6 november.

Met alle wol naar het wozoco

De camping is inmiddels gesloten en om die reden neemt kampeerboerin Joyce haar spullen mee voor een breisessie op lokatie. Via aankondigingen in de krant en online media werd men erop attent gemaakt dat de laatste sessie op een andere locatie zou plaatsvinden. Aan deze oproep werd gehoor gegeven!! Vanaf 09.50 uur druppelden dames binnen in het woonzorgcomplex De Tienden. Gewapend met breinaalden, schaartjes en soms ook wol betraden ze de recreatiezaal van het complex, waar de koffie klaar stond. Sommige vol goede moed, anderen ietwat twijfelend. Een nieuwe activiteit door iemand van “buitenaf” roept natuurlijk vraagtekens op. Maar uiteindelijk nemen meer dan 20 dames deel aan de breisessie en werden in totaal 35 mutsjes gemaakt.Breicampagne

Dankzij de uitzending van Geer en Goor is dit idee tot stand gekomen. We breiden voor het Nationaal Ouderenfonds, om de senioren in onze samenleving een extraatje te kunnen geven in de vorm van een uitje. De ochtend in het WoZoCo slaat twee vliegen in een klap. De gezellige ochtend die we hadden, moet leiden tot een gezellig uitje dat nog gaat komen. Waarschijnlijk niet voor dezelfde mensen, maar het heeft er wel voor gezorgd dat we nu al een gezellige ochtend hebben gehad!

Inleveren kan nog…

In totaal hebben we inmiddels 259 mutsjes verzameld, maar daar kunnen er nog meer bij! Wilt u nog meehelpen aan de Goedgemutste Breicampagne, dan is dat mogelijk. Mutsjes inleveren kan tot 24 november a.s. bij minicamping De Visser. Daarna gaat de verzameldoos dicht en op de post . U kunt u het Nationaal Ouderenfonds nogmaals steunen door in januari een goedgemutste smoothie van het merk Innocent te kopen. Bij diverse supermarkten in het land staan ze in de koeling.

wozoco-okt-011-2014-klein

 

De patronenEven terugkijken

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *