Tijdens een kampeerseizoen krijgen we allerlei gasten over de vloer. Groot, klein, alleen, in een grote groep, met caravan, in een tent, vaak met de auto, soms fietsend. Maar deze gast hebben we nooit eerder gezien.

1000 stoeltjes, kampeerboerin, Ina Hoeneveld, kunst

Er is namelijk een stoel gearriveerd. Ik heb hem gevonden op de weegschaal in de schuur. Een stoeltje van klei, wit gekleurd van ongeveer 15 centimeter hoog. Een unieke gast op minicamping De Visser en gelukkig zat er een kaartje bij met uitleg voor deze niet-zo-artistiek-onderlegde kampeerboerin.

De stoel is een van de 1000 stoelen die in 2013 zijn uitgezet in de Krimpenerwaard. Kunstenaar Ina Hoeneveld van Atelier Lokaal is de ontwerpster van de 1000 stoelen en de bedacht het project. Met het projekt geeft Ina inzicht in het proces van maken, loslaten en terugvinden.
De 1000 stoeltjes gaan na hun uitzetting een onvoorspelbare reis tegemoet. Want indien u een stoeltje tegen komt, bent u vrij om het te verplaatsen naar een door u te bepalen nieuwe locatie.

Stoel 911 is terecht gekomen in onze schuur en houdt een korte vakantie op minicamping De Visser, voordat ze haar reis weer zal vervolgen. Ze begint aan tafel bij familie De Visser voor de lunch met een zeeuwse boluseierkoek

1000stoeltjes -lunch

De reizen van de diverse stoeltjes is te volgen op de blog van Ina

 

 

1 Reactie

  • Ina Hoeneveld Geplaatst 13 augustus 2013 14:53

    Hallo Joyce,

    Het doet me goed te lezen dat stoel 911 zo gastvrij ontvangen is op minicamping De Visser. Dankjewel voor je leuke verslag. Ik zal het ook vermelden op mijn blog inahoeneveld.blogspot.nl

    met vriendelijke groet,
    Ina Hoeneveld

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *