Gisteren heb ik gemeld dat een bruine kiekendief ons perceel tarwe heeft uitgekozen om haar eieren uit te broeden.

nest bruine kiekendief

Dit stukje natuur heeft meer in me los gemaakt, dan ik had verwacht. Een doodgewoon lapje tarwe verandert van de een op de andere dag in een kraamkamer. Vandaag ben ik op kraamvisite geweest……. en het kapotte ei van gisteren is uitgekomen. Helaas trof ik toch slechts 2 kuikentjes aan en 2 eieren. Na 1 dag dus al een vermist vogeltje.

Na enkele foto’s viel mijn oog op de vermiste kleine. Het lag naast het nest op de kop in de tarwe. Voorzichtig heb ik het bij de rest van de familie geplaatst in de hoop dat moeder mijn hulp waardeert.

Dus toch drie kuikentjes….

bruine kiekendief (3 van 5)

 Mijn campinggasten maken mij regelmatig attent op het mooie stukje Zeeland waar ik in mag wonen. Deze kiekendief benadrukt dat nogmaals!

2 Reacties

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *