Een ridder op de camping

Op een minicamping maak je vanalles mee. Omdat wij veel zelf doen, komen we ook veel in kontakt met onze gasten. En dat leidt tot de meest leuke situaties.

Zo zouden in de meivakantie opa en oma met de kleinkinderen een bezoek brengen aan Zoutelande.
De kinderen zijn hier al eerder geweest, maar dan in een vouwwagen met papa en mama. Nu mogen ze een keer met opa en oma mee in een chalet.
Iedereen kijkt uit naar deze vakantie ….. de ouders waarschijnlijk ook.

Verrassende vakantie

Kort voor de vakantie belt de mama van het gezin mij op om mijn medewerking te vragen. Er is een probleem. Opa komt in aanmerking voor een lintje, maar hij heeft een vakantie met de kleinkinderen gepland. En iedereen kijkt daar ontzettend naar uit. Wat doen we nu?

Dat laatste is uiteraard geheel aan de familie, maar ik help graag waar ik kan.
Ineens zit ik middenin het complot.

Het aanmelden van een persoon voor dit eremetaal is waarschijnlijk makkelijker, dan de geheimhouding voor de hele familie. Alles wordt uit de kast gehaald om opa en de kleinkinderen niets vermoedend aan de vakantie te laten beginnen.
Achter de schermen is het hectisch.

Kampeerboerin in het complot

Even plopt het idee op om de vakantie te annuleren, maar al snel is iedereen het ermee eens dat dat een ongewenst idee is. Dus dan maar passen en meten hoe opa en oma naar Zeeland kunnen afreizen, zonder de verrassing te verklappen.
En dat is gelukt!!

Op de dag van de uitreiking werd opa overvallen. Nietsvermoedend maakt hij zich klaar voor de volgende vakantiedag, als zijn dochters hem ophalen voor een vader-dochter-moment. Om 8.50 uur krijg ik een bericht: “we hebben hem!”. Met een boterhammetje in de hand werd hij ontvoerd en terug gereden naar Brabant. Oma en de kleinkinderen bleven achter, maar werden natuurlijk later ook opgepikt om het heuglijke moment samen te kunnen vieren.

Een koninklijke onderscheiding

Binnen 2 uur zat opa in een pluche fauteuil in het gemeente huis en luisterde naar de woorden “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot … “.
Als deze zin wordt uitgesproken is het zover: iemand ontvangt een lintje oftewel: een Koninklijke onderscheiding.

Na die plechtigheid werd er natuurlijk een feestje gevierd. In Zoutelande werden de slingers opgehangen, want enkele dagen later ontvingen wij een ridder op de camping. Een gast met een koninklijke onderscheiding.
Mogen wij ons nu ook een koninklijke camping noemen? We zijn tenslotte een beetje hofleverancier .
🙂

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *