Ze hebben iets gemeen; het WK-voetbal en de loom-elastiekjes…… ze zijn beide helemaal hot. Stijn weet vandaag beide samen te brengen en organiseert zijn eerste workshop.

loom-01-WK2014-kleinIn alle vroegte verschijnt er een oproep op het raam. In de middag zal Stijn een workshop ‘juich-bandjes maken’ organiseren. Het weer werkt mee, want het regent. Dat verhoogt de kans op een groot aantal deelnemers. Stijn heeft rode, witte, blauwe en oranje loom-elastiekjes klaar staan om de aanwezige gasten op de camping bekend te maken met de nieuwe rage. Armbandjes maken van loom-elastiekjes kennen ze tot nu toe alleen van de kleinkinderen.

Helaas slaat het weer in de middag om en tegen de tijd dat Stijn uit school komt, schijnt de zon weer in Zoutelande. Voor velen een goed moment om nog even op de fiets te springen en van de zonnestralen te genieten. Zijn charme-offensief zorgt voor de nodige deelnemers en hij begint gewoon. Een loom slaan we over, Stijn knoopt de armbandjes met behulp van een vork. Al snel hebben de aanwezigen de techniek onder de knie en verschijnen de mooiste WK-juichbandjes. Het enthousiasme aan de tafel is groot en brengt zelf heren in de verleiding om mee te doen. En waarom niet? Ook zij krijgen het voor elkaar om enkele armbanden te fabriceren

loom-workshop door stijnHet weer probeert roet in het eten te gooien, maar workshop-leider Stijn is niet voor een gat te vangen en geeft de groep opdracht om de tafel naar binnen te verplaatsen. De stoelen er achteraan en de workshop gaat gewoon door. Als een volleerd armband-maker legt Stijn diverse technieken uit en lost problemen op. Geduldig beantwoordt hij alle vragen en legt in alle rust uit. Dat heeft resultaat. Waar een oma dacht dat ze dit wel nooit zou leren, gaat ze naar huis met maar liefst 2 armbandjes om de polsen. “Je hebt toch wel een foto gemaakt, want dit geloven ze thuis nooit”, is haar reactie

Een succesvolle eerste workshop voor Stijn. Jong geleerd is oud gedaan! Na maar liefst 2 uur freubelen gaan de gasten terug naar hun caravans , want er moet op tijd gegeten worden. Nederland speelt om 18.00 euro, dan kijken we samen voetbal en de juich-armbandjes zijn dan zeker van de partij!

het resultaat

 

Het was een hele leuke middag met een prima organisatie van Stijn. Goed gedaan jongen!! Voor meer beelden van de gezellige middag. klik hier.

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *