In de dierenweide op minicamping De Visser logeren al jaren enkele kippen “De Brabanders”, het konijn Thieu en geit Beatrix. Allen hebben hun eigenaardigheden. Zo is geit Beatrix bang voor roze en zit konijn Thieu het liefst met zijn snuit in de sneeuw. 

Een groot konijn wilden we hebben. De kleine konijntjes overleefden het diner vaak niet. Geit Beatrix is zo gulzig, dat ze de kleintjes één voor één aan de kant zette als er gegeten moest worden. Dat ritueel ging niet zachtaardig. De konijntjes werden aan hun oren opgepakt en verplaatst. Daar konden ze niet tegen. Daarom moest het volgende konijn een stevig en groot konijn zijn, dat van zich af durfde te bijten. En dat werd Thieu.

konijn Thieu

Thieu schoof gewoon aan bij het diner en als Beatrix het ook maar probeerde om hem aan de oren te pakken, dan hing hij in haar wang. Dat was vrij duidelijk. Snel kon de hele dierenfamilie gezamenlijk aan tafel.

Ook wind en regen was geen probleem voor Thieu. Voor hem geen schuilplaats of sprintje naar het hok bij de eerste druppels. Hij bleef gewoon heerlijk buiten. Zelfs in de winter huppelde hij door de sneeuw. Met zijn neus als sneeuwschuiver woelde hij net zo lang tot de groene grassprietjes in zicht kwamen.

Deze winter was er geen sneeuw en vermaakte Thieu zich met zijn kippenvriendinnen. Bij de eerste zonnestralen lag hij languit tegen de afrastering en genoot van de zon. Tenminste, dat dachten wij. De volgende dag lag Thieu nog steeds op dezelfde plek, maar de zon scheen niet meer. Thieu had zijn oogjes dicht gedaan en was niet meer wakker geworden. We hebben afscheid genomen van het lieve konijn waar veel camping-meisjes uren aan konden aaien en die een grote berg voer voor zijn neus kreeg, als we met alle kleine gasten de dieren gingen voeren.

nieuwe konijnen 2Vandaag zijn de opvolgstertjes voor Thieu gearriveerd. Twee Lotharinger konijntjes van 10 weken oude, de één wit met zwarte vlekjes op de oren en de ander wit met bruine vlekjes. We hopen dat ze snel gewend zijn aan hun medebewoners en “het dorpje” waar ze in mogen leven. Op dit moment is Robin de enige kleine kampeerder die ervan geniet, maar daar zal in de meivakantie snel verandering in komen.

De dametjes hebben nog geen naam. Hoe zou jij ze noemen??

 

 

 

3 Reacties

 • Koren Geplaatst 7 april 2014 21:51

  Stippel is misschien een leuke naam.

  Gr. Barbara Koren

 • Kusters Geplaatst 7 april 2014 23:06

  Wat een schatjes! Die gaan door veel kinderhandjes geknuffeld worden!

  De dames Paas en Haas? 😉

 • Francette Geplaatst 8 april 2014 18:49

  Dwarrel en Droppie!!

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *