De beste periode om je vakantie te reserveren

Voor velen van ons komt er ergens in het jaar een periode dat we weer nadenken over het reserveren van een volgende vakantie. Na een lange periode van werken, oppassen en bezig zijn voor anderen is de tijd aangebroken dat we zelf aan een uitje toe zijn. We willen weer op vakantie! Maar wanneer is de beste periode om je vakantie te reserveren? Hier volgt een lijstje met tips om je zomervakantie te bepalen.

1. Bepaal je reisdoel
De soort vakantie kan bepalend zijn voor de periode van boeken. Als je heel graag terug wilt naar die gezellige camping, waarvan je weet dat de gasten direct bij vertrek hun plaats voor het volgende jaar bespreken? Dan is de kans groot dat je te laat bent en moet je direct actie ondernemen. Als je liever gaat vliegen naar een tropische bestemming, dan kan beschikbaarheid van het aantal vliegtuigstoelen bepalend zijn. Heb je de mogelijkheid om buiten om (school)vakanties en feestdagen te verblijven, dan zijn de mogelijkheden wat groter en kan je wat meer tijd nemen om te beslissen.

2. Begin op tijd
Bedenk eind van het jaar waar je de volgende zomer heen wilt. Zo kan je al gaan rondkijken en op zoek naar de bestemmingen, die in aanmerking komen. Hoe eerder je boekt, hoe meer keuze er is! En daarbij komt ook: hoe eerder je boekt, hoe langer je naar je vakantie uit kan kijken. Wil je lang genieten van de voorpret? Boek dan zo vroeg mogelijk!

Bij kleine campings is het veelal mogelijk om vanaf 1 januari te reserveren. Bij minicamping de Visser mag je altijd je wensen doorgeven en wordt in de maand november de planning voor het volgende campingseizoen gemaakt. In december weet je dan waar je aan toe bent. Mocht het toevallig bij minicamping De Visser niet lukken, dan bent u nog op tijd om bij één van de andere aanbieders.

3. Nieuwsbrieven en blogs
Het is bijna onmogelijk om alle aanbieders op het net te vinden en te doorzoeken. Vaak zie je na een uurtje surfen door de bomen het bos niet meer. Kies daarom drie tot vijf favoriete adressen en volg ze een tijdje. In hun nieuwsbrief of blog worden de laatste nieuwtjes (en aanbiedingen) van het bedrijf vaak met je gedeeld. Uit deze verhalen kan je opmaken of dit bedrijf een adres is waar jij jouw vakantie zou willen doorbrengen. Schrijf je dus in voor de nieuwsbrief of volg de blogposten.

4. Flexibiliteit
Probeer meerdere reismogelijkheden te hebben als je naar een vakantie zoekt. In het seizoen zijn er een aantal periodes die snel gereserveerd zijn. Met een flexibele reisperiode is het gemakkelijker om rondom de drukke periodes een mogelijkheid te creëren. Soms helpt een weekje schuiven al om toch een vakantie vast te kunnen leggen. Ben je afhankelijk van een vakantie in de drukke periodes, dan is haast geboden!

De beste periode om je vakantie te boeken is dus afhankelijk van diverse factoren. Hoe meer wensen, hoe sneller je in actie moet komen. Ben je snel tevreden en niet veeleisend, dan heb je wat langer de tijd om te beslissen waar de reis heen gaat. Op minicamping De Visser is het mogelijk om vooraf te reserveren. Voor de maanden juni tot september, schoolvakanties en feestdagen is haast geboden. Buitenom deze periodes is het gezellig druk en kunt u desnoods nog onaangekondigd langskomen om te kamperen.

 

 

 

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *