Bewegen voor een goed doel

Een gedenkdag

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt.
Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor je dagelijks leven. De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega’s en vrienden… Kortom, kanker raakt iedereen.

Aandacht door bewegen

Beweegcentrum DOEN ( de sportschool waar onze kampeerboerin wekelijks te vinden is) heeft aandacht voor deze gedenkdag. Door een wandeling rond het dorp en een afsluiting met koffie en een gezonde traktatie besteden zij aandacht aan Wereldkankerdag. Een mooie manier om er even bij stil te staan.

even stilstaan

Voor we het seizoen weer in gaan is het goed om even stil te staan bij al die mensen die ons door deze ziekte zijn ontvallen.
In het laatste jaar hebben wij de gevolgen letterlijk aan den lijve ondervonden, maar ook u zult bekend zijn met mensen die slachtoffer geworden zijn.
Regelmatig worden er vakanties geannuleerd omwille van de ziekte. Maar ook krijgen we met regelmaat gasten binnen, die tijdens hun kuren of hun herstel in Zoutelande komen genieten van hun welverdiende rust en de tijd gebruiken om op te laden voor de volgende behandeling.
En hoewel iedereen straks vol goede moed het nieuwe kampeerseizoen weer ingaat willen wij toch even melden: We leven met jullie mee!