Beperkt toegankelijk
Een camping voor iedereen

Heel gemakkelijk vermelden we overal dat iedereen welkom is. Maar is dat ook echt zo? Kan iedereen terecht op minicamping De Visser?
In eerste instantie is dat zo! Iedereen is welkom op de camping. Jonge gezinnen en actieve ouderen. Baby’s, peuters en kleuters. Gasten die hun eigen kampeermiddel meebrengen en gasten die wij onderdak bieden in één van onze chalets . Mensen, die na jaren kamperen hebben gekozen voor een reuze grote camper, maar ook diegene die hun eerste kampeervakantie gaan beleven in een klein koepeltentje.

Verschillende verwachtingen

Als we dieper inzoomen op de mogelijkheden die we bieden, dan moeten we ons afvragen of we ook toegankelijk zijn voor de diversiteit aan gasten.
We weten van onszelf dat ons aanbod niet direct gericht is op de oudere jeugd. We hebben nu eenmaal geen disco, zwembad of tafeltennistafel. Ook zijn we niet direct geschikt voor mensen met een grote dubbel-assige caravan. Het is niet gemakkelijk om zo’n joekel van een kampeermiddel op de juiste plaats te manoeuvreren.
Maar niet zo geschikt, wil niet zeggen dat het niet kan!

En hoe zit het dan met :
– minder mobiele ouderen
– rolstoelgebruikers
– blinden
– gebruikers van een stoma
– mensen met een rollator
– kinderen met autisme

In de praktijk blijkt dat we op papier niet direct toegankelijk zijn voor mensen met een beperking, maar dat we toch regelmatig gasten met een beperking op de camping hebben. Deze mensen verwachten eigenlijk geen aanpassingen van ons en kunnen zich redden met de faciliteiten die we bieden. Ze hebben of verzinnen zelf de oplossing om hun verblijf tot een leuke vakantie te maken.

Beperkt toegankelijk

De gasten met een beperking hebben zelf de keuze gemaakt om naar een beperkt toegankelijke camping te komen. Waarschijnlijk hebben ze onderzocht wat wij bieden en daarna zelf bepaald of onze accommodatie toereikend is voor hen.
Mooi om te zien dat er mensen zijn die met hun scootmobiel nog wel een vakantie kunnen vieren in een chalet. De kleine trapjes om binnen te komen, nemen ze voor lief en de scootmobiel geven we een veilige droge plek in onze fietsenstalling.
Ook is er soms vraag naar een krukje om te gebruiken bij het douchen. Het privé-sanitair biedt al voldoende comfort om op een rustige manier te douchen en te wassen. Geen druk van wachtende gasten aan de andere kant van de deur…. heerlijk poedelen in je eigen badkamer. En ons krukje maakt dit comfort alleen maar beter.
We ontvangen jaarlijks twee trouwe gasten, Conny en Detlef, die met hun eigen aangepaste en 100% rolstoeltoegankelijke caravan komen genieten van Zeeland. Zij hebben niets extra’s nodig, want alle benodigde voorzieningen hebben zij “aan boord”. Het enige waar wij voor zorgen is een stevige ondergrond als de weersomstandigheden het moeilijk maken om met je rolstoel door het gras te rijden.

Dus ja…… hoe toegankelijk is minicamping De Visser?
Volgens de regels niet toegankelijk. Wij zullen dat ook zeker niet vermelden of een logo voeren. Maar de verschillende wensen van de mensen met een beperking, hun persoonlijke verwachtingen en hun eigen flexibiliteit zorgen er soms voor dat minicamping De Visser ineens prima toegankelijk is. Mooi he!?
We kunnen dan ook concluderen dat de camping beperkt toegankelijk is.

Duidelijke informatie

Tijdens een workshop “toegankelijkheid in de gastvrijheidsindustrie” leert Eelke mij dat duidelijkheid over datgene wat je wel hebt, heel erg gemakkelijk is voor de gast. Elke beperking is anders en elke beperking behoeft weer andere aanpassingen. Een aanpassing is niet direct voor alle beperkingen een oplossing.

Dat bracht mij op het idee om duidelijker te zijn over de toegankelijkheid van minicamping De Visser. En die informatie ook via onze website inzichtelijk te maken. Zo kan iedereen die een aanpassing zoekt, dat ook daadwerkelijk vinden. Onder de knop EXTRA is meer informatie te vinden over dit onderwerp. De lijst zal zich langzaam uitbreiden. En heeft u als ervaringsdeskundige een onderwerp wat zeker niet mag ontbreken op de lijst? Geef het aan ons door, Zo maken we de lijst samen compleet en hopen we dat de toekomstige gast met een beperking daar iets aan heeft tijdens zijn/haar zoektocht naar een geschikt vakantieadres.

Mocht je moeten concluderen dat de camping of onze chalets niet geschikt zijn om je vakantie door te brengen, dan heb ik wel een tip.
Eelke heeft als ervaringsdeskundige een handige website waarop ze al haar toegankelijke adressen deelt. Allemaal heerlijke hotelletjes, waar je terecht kunt zonder drempels. Zeer geschikt om in weg te rollen. Op Eelke Droomt zijn de genoemde vakantieplekken 100% rolstoeltoegankelijk. Daar zit zeker een geschikt adres tussen!

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *