Spontane acties vaak het allerleukst
De afwas is het meest sociale moment op de camping. 

Samen aan het aanrecht is er tijd voor grappen en grollen of gewoon een gezellig gesprek. Zo ook op een mooie zonnige avond in Juni.
In het voorbijgaan aan de afwasplaats, vraag ik mijn gasten of ze een leuke dag hebben gehad. De vlijtige mevrouw vertelt me dat ze een jurkje gekocht heeft in Middelburg. Het staat haar zo goed, ze kan gewoon een heerlijke maaltijd eten, zonder aan haar gewicht te denken. Het jurkje kleedt prima af, dat ze ook nog wel een ijsje durft te nemen na het diner!
“Lijkt me een goed idee!”, laat ik haar weten. “Hoe laat gaan we?” Ze is weg van het spontane plan en brengt haar mede-afwassers op de hoogte. Die zien dat ook wel zitten.

Alles laten vallen en op weg

In de 10 minuten die ik nodig had om mijn jas en fiets op te halen, hadden meerdere dames de afwasborstel en theedoek laten vallen. Ook zij waren op zoek gegaan naar hun fietssleutel.
En zo gebeurde het dat op een “gewone” woensdagavond tien dames, per fiets vanaf minicamping De Visser op weg gingen naar Het IJskasteel in Westkapelle voor een heerlijk ijsje. Wat een gezellige, spontane actie!

Wist je dat…

er in de buurt van minicamping De Visser heerlijke adresjes te vinden zijn waar je van een ijsje kunt genieten?
Het IJskasteel in Westkapelle,
IJssalon N’Ice in Zoutelande,
IJsboerderij De Koehoorn in Meliskerke,
en als je eerst bloemen wilt plukken en daarna wilt genieten van een heerlijk ijsje, dan moet je bij Pluktuin Hof Hazenberg zijn.

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *