5 redenen om te kamperen in Zeeland

Als je een caravan of camper hebt wil je er op uit. Logisch!! Maar in de huidige tijd zijn we ietwat voorzichtiger geworden met verre reizen naar het buitenland. Daar is een oplossing voor. Kamperen in Zeeland. Er zijn namelijk heel veel mooie plekjes en bezienswaardigheden in Nederland die jij nog niet hebt gevonden en ook zeker de moeite waard zijn.

 

1. Er is altijd wel een camping die bij je past

In Zeeland is het mogelijk om te kamperen in de natuur of op een grote camping met meer voorzieningen. Er zijn campings voor iedereen te vinden en passend bij allerlei wensen. Wil je dat de kinderen bezig gehouden worden, dan hebben de grote campings een recreatieteam of indoorspeeltuin waar dat prima kan. Wil je bij het water, bij de stad of bij het strand. Er is altijd wel een camping die aan die wens kan voldoen.
De gezinnen met kleine kinderen kunnen prima terecht op een kleinschalige camping bij de boer(in), waar de ouders vanuit hun luie stoel prima zicht behouden op hun kroost

 

2. Vakantie om de hoek

Een vakantie in Nederland is nooit dagen rijden. In enkele uren ben je aan de andere kant van het land en geniet van je van een hele andere omgeving. Dit maakt het mogelijk om van korte vakanties te genieten. Even weg met Pasen of de meivakantie behoort tot de mogelijkheden.  In Zeeland kun je – op een steenworp afstand – heerlijk genieten van de lente. Een keuze om er onverwacht even tussenuit te gaan is snel gemaakt.

 

3. Zeeuwse verrassingen

Je zult versteld staan van de mogelijkheden in Zeeland. Net als bij de campings, is er voldoende variatie in bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen. Een bezoek aan het stadje Veere is een aanrader. Een overtocht met een pontje naar een ander eiland van Zeeland kan verrassende belevenissen brengen. Wil je een kijkje in het verleden krijgen, dan bieden diverse musea deze mogelijkheid. Het Polderhuis in Westkapelle geeft een mooie kijk op Zeeland ten tijde van de oorlog.
Liever actief? Dan geeft het knooppuntensysteem voor fietsers de uitkomst. Bepaal zelf vooraf hoe ver je wilt fietsen en pas de route aan met de bijhorende kaart. Onderweg stap je af bij één van de geweldige pluktuinen om huiswaarts te keren met een prachtig boeket bloemen in de fietsmand, waar je nog een hele vakantie van kunt genieten

 

4. In Zeeland ben je altijd dichtbij het strand

Door de verdeling van de Zeeuwse eilanden ben je in Zeeland altijd dichtbij het water. En water staat garant voor vakantieplezier. Op allerlei manieren kan gebruik gemaakt worden van het water. Lekker met de voeten door het water een mooie wandeling maken over het strand. Heerlijk zwemmen. Het water op met surfplanken, kano’s en andere vaartuigen. De diverse pontjes brengen je over het water naar een andere plek.
Rond zee, meer, rivieren en kanalen is voldoende ruimte voor urenlange waterpret!

 

5. Zeeland heeft de meeste zonuren

We doen er vaak lacherig over, maar het is statistisch bewezen dat Zeeland de meeste zonuren geniet. De kust heeft nu eenmaal meer zonuren dan het binnenland. Op de mooie brede zandstranden is het achter de brede duinrand heerlijk vertoeven. Zeker als je daarbij gebruik maakt van een strandcabine, die je verzekert van je eigen plek op de Zeeuwse stranden.
Er zijn niet veel plekken in de wereld, waar je deze brede stranden met fijn zand ook treft.
En bij zon hoort natuurlijk een ijsje. Daar hoef je niet voor terug naar de camping. De diverse strandpaviljoens bieden naast ijs ook drankjes en Zeeuwse gerechten. Een strandvakantie in Zeeland is dus zo gek nog niet!

 

Zo zie je maar: Vakantie hoeft niet altijd dagen rijden te zijn. Dichterbij huis is het ook mogelijk om te genieten van een volwaardige vakantie!

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *