Hitteplan – juli 2019
Houdt je rustig, blijf in de schaduw…….

…. niet sporten en vooral veel drinken, is het advies. Hoe moet dat nou met alle activiteiten op minicamping De Visser?
Dat is eenvoudig, die worden aangepast aan het hitteplan van deze heerlijke zomer in 2019.
We houden ons keurig aan de voorgeschreven regels: niet rennen, dus geen voetbaltoernooi deze week. Jammer voor de aanwezige voetbalfans …. maar die houden het tegoed. Vandaag hebben we lol met wol.

Lol met wol

We zoeken een heerlijk plekje in de schaduw. De walnotenboom bij het speelschip brengt verkoeling. En met het heerlijke briesje erbij, lijkt dit een prima plek voor een rustige ochtend. Een activiteit volgens het hitteplan!
We gaan vingerhaken. Heel veel gezichtjes vormen de nodige plooien als ik met mijn mand vol wol aan kom. Maar als ik ze vraag wie er wil helpen om een nieuw jasje te maken om de boom te beschermen tegen rondvliegende ballen, tractoren en frisbees, verdwijnen de plooitjes en gaan de vingertjes de lucht in. Ieder kiest zijn eigen kleur wol en na veel, heel veel voorbeelden, wordt het rustig onder de boom.
Handwerken is goed voor je emotionele gezondheid, heb ik laatst ergens gelezen. Ik geloof het meteen….. met de tong uit de mond zijn de kleine gasten van minicamping De Visser druk in de weer met de wol om hun eigen vingertjes.

Oefening baart kunst.

Een enkeling geeft het op en smijt de wol terug in de mand, maar het grootste deel van de groep weet niet meer van op houden en haakt alsof we heel Zoutelande onder de slingers moeten krijgen in een ochtend. Armbandjes, kettingen, een springtouw en natuurlijk de versiering voor de boom. Alles wordt gehaakt op het beschutte plekje onder de boom, voordat iedereen de warmte weer in gaat.
Er zijn zelfs hakers die niet kunnen stoppen……. die nemen de bol wol mee naar “huis” of naar het strand
Ik ben erg benieuwd hoe lang vanavond hun wolketting zal zijn.

Wist je dat…

… wij altijd restjes wol kunnen gebruiken voor onze activiteiten. Er zal al heel wat creatieve klusjes geklaard met alle geschonken bollen wol. De topper daarvan is toch wel de ‘goedgemutste breicampagne’, waar we , samen met onze gasten, al regelmatig eenbijdrage aan hebben geleverd.

1 Reactie

  • desmet marie christine Geplaatst 20 december 2019 14:50

    beste
    we waren daar in september in een prima chalet ,alles was voorzien
    nogmaals bedankt komen zeker terug
    jacques en christine

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *