Over ons


Op minicamping De Visser bent u te gast bij Kampeerboerin Joyce en bloemzaadboer Adrie. Zij heten u van harte welkom!

 

Kampeerboerin Joyce Van sportieve Brabantse tot Zeeuwse kampeerboerin:

kampeerboerin en Nianne

Na vele vakanties en weekenden in het heerlijke Zeeland leerde zij de omgeving van de camping, waar ze met mijn ouders verbleef, steeds beter kennen. Ze zocht er een baantje, ontmoette gezellige Zeeuwen, ging met ze uit en bleef aan een leuke jongeman “plakken”. Na lange tijd heen en weer pendelen in het weekend besloten de Zeeuwse jongeman en zij tesamen een stulpje te zoeken. Dat stulpje vonden ze in Zeeland. Hij bleef in zijn buurt en zij gaf de Brabantse gemoedelijkheid op voor een avontuur over de provincie-grens.

De Zeeuwse jongeman bleek een boerenzoon. Zijn ouders zette het familiebedrijf voort wat zich richtte op akkerbouw. Zij hadden reeds enkele jaren de koeien ingeruild voor de kampeerders. Een heel ander ras, maar voor de vooruitstrevende agrarier een prima keuze.

Inmiddels is de boerderij in hun bezit en zetten zij de traditie voort. Naast het akkerbouwbedrijf exploiteert zij nu de prachtige kleinschalige camping waar ze haar gasten mee laat genieten van de rust en ruimte op het Zeeuwse platteland.

Om geinteresseerden ook buitenom de vakanties op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, stuurt ze “Post van het Platteland” rond……….

Bloemzaadboer Adrie Via meubels en hout naar aardappelen en bloemen:

Bloemzaadboer Adrie

Hij groeide op op de boerderij waar hij nu woont. De kinderen uit het gezin genoten van het buitenleven met alle andere kinderen uit de straat. Er was altijd wel iets te beleven op het platteland en zo niet, dan had vader De Visser wel een klusje waar hij hulp bij kon gebruiken.

De boerenzoon vond zijn werk als meubelmaker. Jaren vervaardigde hij ambachtelijke eiken meubels. Tot de machines hun intrede deden en de handvaardigheid werd overgenomen. Hij zette zijn carriere voort in een timmerfabriek en bekommerde zich over de speciale opdrachten die niet standaard uit de machines rolden.

In een van de drukke zomers in Zoutelande trof hij een Brabantse toeriste aan de bar waar hij nader kennis mee maakte. Hij overtuigde haar dat een leven in Zeeland zeker zo gezellig zou zijn. Samen stichtte zij een gezin en namen het familiebedrijf van zijn ouders over. Naast de kleinschalige camping runt hij het akkerbouwbedrijf waar naast aardappelen en tarwe het groot deel gericht is op bloemzaadteelt.

Regelmatig neemt hij geinteresseerden mee naar de akker op om te vertellen over de gewassen.