NieuwsEen kaartje voor Kerst

Posted by on dec 16, 2017 in blog, kamperen bij de boerin, Nieuws | 2 comments

Een kaartje voor Kerst

In het verleden was het gebruikelijk om al onze gasten een kaart te sturen met Kerst. Dit was een gebruik dat wij nog geërfd hebben van onze familie, die dit tot gewoonte had gemaakt. Een hels karwei, maar zeer gewaardeerd door de ontvangers. En met als gevolg dat we onze keuken konden behangen met de kaartjes, die we daarvoor terug kregen.

Met de komst van de digitale middelen is dit gebruik veranderd. U zult herkennen dat er in de loop der jaren steeds minder kaartjes werden verstuurd. De kaartjes werden vervangen door een bericht per mail of later per telefoon. In de eerste jaren ook weer bijzonder, maar uiteindelijk erg onpersoonlijk. Geen kaartjes meer in de keuken, geen postbezorger met overvolle tassen, geen bureau bezaaid met kaarten en adreslabels …. kortom: minder kerstgevoel als we gewend waren.
 

Kerstwensen vanaf de camping

Na enkele jaren een digitale kerstgroet verstuurd te hebben wilden we graag terug naar een meer persoonlijke manier om de kerstwensen over te brengen aan onze gasten. Inmiddels was in 10 jaar ons adressenbestand zo groot geworden, dat het versturen van kerstkaarten onbetaalbaar leek. De portokosten werden een dusdanig grote post, dat het plezier van het versturen van de kaartjes hieraan ten onder ging. Opnieuw zochten we naar een nieuwe kerstgroet.
 

Dubbel feest met Kerstmis

Dit was het moment waarop wij hebben besloten om het bedrag wat wij betaalde aan de portokosten te doneren aan een goed doel en dit kenbaar te maken aan onze gasten. Jarenlang hebben we een digitaal kaarsje aangestoken in de Kerstboom van het Sophia Kinderziekenhuis. Elke jaar verzint het Sophia Kinderziekenhuis een goed doel, waarvoor zij in de kerstperiode geld inzamelen . Het geld komt altijd ten goede aan onderzoek of apparatuur voor het kinderziekenhuis.
 
Dit jaar wordt de opbrengst van de Lichtjes besteed aan de Sophia Zorgbus. Dit is een mobiel onderzoekslaboratorium die in heel Nederland langsgaat bij kinderen die moeilijk naar het Sophia Kinderziekenhuis kunnen komen door bijvoorbeeld een ernstig trauma, lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

 

Tijd voor een nieuwe Kerstactie

In 2017 hebben we een nieuw doel bedacht.
Jaarlijks horen we veel verhalen op de minicamping. Tussen alle leuke gesprekken en gebeurtenissen, die wij gedurende het seizoen meemaken, komt het ook voor dat onze gasten hun vakantie moeten onderbreken. Sommigen moeten naar huis voor een overlijden, anderen kunnen niet komen vanwege een ziekenhuisopname van hun geliefden. Vaak gaat het om zorgbehoevende ouders of ouderen. Ouders moeten verhuisd worden naar een bejaardenhuis of mensen onderbreken hun vakantie voor hun wekelijkse bezoekje aan hun vader of moeder.

Een bericht van één onze gasten op Facebook bracht ons op het idee voor de Kerstactie van 2017.
Een foto in zijn bericht toont een oudere dame, die wij kennen van eerder genoemde camping-verhalen. Zij doet, met de tong uit de mond, haar best om elke kerstkaart van een persoonlijke groet te voorzien. Uit het bijschrift blijkt dat ze dit alleen nog doet als er ook een kaartje terug komt, anders worden de adressen geschrapt voor volgend jaar.
Mooi hé?! Een dame op leeftijd, die nog de moeite neemt om kerstkaartje te versturen, maar tegelijkertijd toch ook bezig is met de Kerst van volgend jaar. Uit haar reactie blijkt dat ze uitziet naar de kerstkaartjes, die zij zal ontvangen.

In de generaties onder haar weegt het sturen van een kerstkaart waarschijnlijk niet zo zwaar als voor haar. Misschien worden er echt mensen geschrapt van haar lijstje, omdat ze er geen kaartje van terug heeft gekregen.
Maar dit jaar komt er ook een kaartje extra !!
Een kaartje dat ze niet verwacht !
Een kaartje van iemand die ze niet kent !
Een kaartje van de camping.
Een kaartje van de camping waar haar familieleden het dit seizoen zo naar hun zin hadden, maar toch de moeite namen om hun vakantie te onderbreken om mevrouw een bezoek te brengen. Ze kent ons niet, maar na een beetje uitleg hopen we dat ze er achter komt van wie het kaartje komt.
 

Een extra kerstkaartje op de deurmat

Was je dit jaar ook bij ons te gast en heb je iemand die een glimlach op het gezicht krijgt van elk kerstkaartje dat op de deurmat valt? Laat het ons weten!! Geef de naam en adresgegevens van uw dierbaren aan ons door en wij verblijden ze met een extra kerstkaart vanuit Zoutelande. Zo hebben jullie meteen een leuk onderwerp om tijdens de feestdagen te bespreken.

 

Stuur een kerstkaart naar ……

Wij wensen u fijne feestdagen

 

 

Hoe krijgen we meer Duitse gasten op de minicamping

Posted by on nov 21, 2017 in blog, Nieuws | 0 comments

Hoe krijgen we meer Duitse gasten op de minicamping

In de zomermaanden ziet Zeeland zwart van de witte kentenplaten op de auto’s. Massaal trekt onze Duitse oosterbuur het land in. Maar waar zet hij zijn tentje op?

 

Onbekend maakt onbemind

De Duitse kampeerder tref je vooral aan op de grote campings. Dichtbij de kust, onderaan de duinen en bijna met de voeten in het zand. Dat is hun favoriete plekje….. lijkt het. Maar kiest de Duitse gast bewust voor deze plek? Of zoekt hij uitsluitend op ‘camping’, omdat hij niet bekend is met het fenomeen ‘minicamping’? Dat is de vraag en die vraag hebben we in de afgeloen zomer onderzocht.

Middels een enquete onder onze huidige Duitse gasten probeerden we erachter te komen, wat hen zover heeft gekregen om voor een minicamping te kiezen. En dat deed ik niet alleen, dat deed ik samen met 25 andere collega’s . Deze enquete heeft een bijzonder beeld opgeleverd. De resultaten zijn verfrissend te noemen en wijken af van de gedachten die wij, als eigenaren van een minicamping, hebben.

Voldoet een minicamping aan de verwachtingen?

Eén van de meest verrassende resultaten uit de enquete is het feit dat een Duitser niet zoveel online zoekt als een Nederlander. Voor ons is een gids bijna overbodig en vinden we de vakantiebestemming vaak online. Een Duitser moet aangespoord worden in een dagblad of weekblad middels een advertentie, voordat hij op zoek gaat naar het website-adres wat erbij hoort.

Een tweede verschil is de behoefte aan foldermateriaal. Enkele jaren geleden heb ik afscheid genomen van de papieren folder over de camping, omdat deze gedurende het seizoen onder het stof terecht kwam. Er was minder vraag naar, omdat men alle gegevens online kon vinden. Na een blik op de camping kon een potentiele gast de rest wel vinden op de website. Een Duitser komt na een blik op de camping altijd even aan de deur om te vragen om de folder……… die moest ik dan helaas teleurstellen en wegsturen met een visitekaartje. Na de enquete weten we dat een folder dus gewoon noodzakelijk is om de Duitse gast voor je te winnen. Dat zal de komende winter het huiswerk worden: het ontwerpen van een Duitse folder.

Verder heeft een minicamping alles in zich om de Duitse gast te ontvangen. Aan de wens van luxe en comfort kan de huidige minicamping zeker voldoen. Ook de aansluitingen die een kampeerder wenst, zijn veelal aanwezig.

Aandacht voor de kennismiddag op WFM Radio

Samen openen we de strijd

Hoe nu verder? Na het zien van deze verrassende uitkomsten hebben een aantal enthousiaste mensen het voornemen om een samenwerkingsverband aan te gaan met als doel de Duitse gast voor ons te winnen. Zij moeten bekend worden met het fenomeen ‘minicamping’ en beseffen dat een MINIcamping niet MINImaal is. Een minicamping heeft namelijk niets wat een grote camping heeft. Geen recreatieteam, grote kampeerplaatsen waar de auto meestal niet bij hoeft te staan, persoonlijke aandacht van de kampeerboerin of -boer en vooral rust. Ook als de kleine camping vol staat, is de rust gegarandeerd. En dat met de luxe en comfortabele voorzieningen van deze tijd…. dat moet toch in de smaak vallen bij onze oosterburen.

Om onze gedachten kracht bij te zetten organiseren we op woensdag 29 november 2017 een kennismiddag, waaraan alle Zeeuwse collega’s kunnen deelnemer en meer kennis opdoen over “de Duitse gast” in het algemeen en de weg die we kunnen bewandelen om ze, in de toekomst, als gast op een minicamping te kunnen verwelkomen.

 

We zijn op de helft

Posted by on jul 30, 2017 in activiteiten, blog, Nieuws, zoutelande | 0 comments

Aan het einde van het voorjaar gebeurt er altijd hetzelfde. De vertrekkende senioren waarschuwen me met: “Nou, maak je borst maar nat, want nu wordt het echt druk!” Ze doelen daarmee op de zomervakantie, waarin minicamping De Visser overspoeld wordt door gezinnen met voornamelijk kleine kinderen. Inmiddels is die zomervakantie alweer 3 weken aan de gang. We zijn al op de helft.

Als de zomervakantie op de helft is, kunnen we al terugkijken op een aantal mooie momenten op minicamping De Visser. In de eerste week hebben we heerlijk rustig geschilderd, maar in de tweede week moesten we serieus aan het werk.

De Zoutelande Dance Award
stond voor de deur. Voor de 6e keer werd deze activiteit georganiseerd in Zoutelande. En voor de 6e keer waren de kleine kampeerders van minicamping De Visser van de partij.
Gezien de gemiddelde leeftijd van onze kleintjes gaat dat niet zomaar. Daar moet serieus werk voor verricht worden. Dus elke ochtend worden de dansers opgetrommeld om in een lange sliert over de camping richting de recreatieruimte te gaan. Zo ook in 2017.
Ik, Kampeerboerin Joyce, probeer iets leuks te verzinnen, waar zowel de jongens als meiden zich in kunnen vinden. Dit jaar was het een liedje over cowboy Johny. Elke ochtend een half uurtje moet genoeg zijn om de groep dezelfde kant op te laten bewegen als de muziek gaat spelen

De held van de stad
Gelukkig waren de dansers het vrij snel met me eens en cowboy Johny, als de held van de stad, veroverde de harten van onze kleine cowboys. Op woensdag konden we de puntjes op de i zetten door een eigen shirt te schilderen met ieder zijn eigen cowboy *naam*  erop. Een heerlijke bezigheid die we vanwege het prachtige weer, buiten uit konden voeren. En daar waar de kleine cowboys het iets te snel lieten afweten, waren er altijd ouders die het shirt wel voor hun af wilden maken.

Iedereen is winnaar
Op de avond van het optreden in de Langstraat van Zoutelande trok de lange sliert dansers, dit kee rop de fiets, in de richting van het dorp. Een stevige wind hield de wolken uit de buurt, maar blies de cowboyhoedjes af. Het mocht de pret niet drukken. Vol overgave dansten de minicamping-cowboys erop los en verdienden natuurlijk een ijs van ijssalon N’Ice (sponsor op deze avond). Dat is de eerste verdienste. De echte prijs kwam aan het einde van de avond…… met een medaillen om de nek konden we het dorp verlaten. Erg goed voor een groep waarvan de gemiddelde leeftijd niet hoger kwam dan 4,5 jaar

Nogmaals Gefeliciteerd jongens en meiden. Ik ben trots op jullie!